Fanfáry pro vítěze



Nyní už si můžete ověřit, zda jste tipovali správně jména vítězů (pro ty, kteří nečetli, viz. minulý příspěvek). Dnes odpoledne totiž byly vyhlášeny výsledky každoroční soutěže Grand Prix MOBITEX, která se koná v rámci veletrhu bydlení MOBITEX v Brně. V rámci komerční sekce v kategorii progresivní design zvítězila Židle 911 od TONu. Velká a zasloužená gratulace! Židli 911 (někdy nazývanou křeslem), která již získala ocenění např. na výstavě ve slovenské Nitře, navrhl designer Tom Kelley. Na stránkách TONu se o židli dozvíte toto: "Označení 911 jakoby se stalo pro tuto židli osudovým. Nejen, že přímo odkazuje na její legendární předchůdkyni 811ku, svými tvary však také evokuje dokonalé linie legendárního automobilu Stuttgartské automobilky. Mnohé židle i auta prochází časovým vývojem, díky čemuž se lidé často stávají přívrženci (příznivci) klasiky či moderny, mohou vybírat mezi funkční jistotou nebo estetickou hodnotou, okázalostí či vnitřní krásou. Ale jsou také lidé, kteří chtějí to nejlepší že všech světů. A právě pro ně jsou tu produkty, jakými jsou 911ky."
V rámci studentské kategorie soutěže Grand Prix MOBITEX zvítězila mladá designerka Jana Nováková (Technická univerzita v Košicích) se svou kolekcí, do které patří Svítidlo z deštníků, Stolek dva kamarádi, Zahradní stolek a Zásuvková skříň. Její kolekce pravděpodobně nejlépe vystihovala letošní "ekologické a úsporné" ladění veletrhu. Informace o dalších oceněných designerech a jejich výrobcích získáte zde.

2 komentáře:

  1. Moc se mi líbí ta zásuvková skříň s ptáčky. Navíc od mé jmenovkyně :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi docela líbí, krásně by se hodila k tapetám a polštářům od Ferm-Living: http://www.ferm-living.com/cushions/lovebirds-black/ nebo http://www.ferm-living.com/wallstickers/powerbirds/
    Mně se spíš líbí ty noční (nebo odkládací) stolky, přijdou mi hrozně vtipné!

    OdpovědětVymazat