"Babičkovský" trend

Pokud sledujete časopisy a blogy o interiérovém designu, určitě Vám neuniklo, že jedním z aktuálních žhavých trendů ve světě designu, nábytku a interiérů je všechno "po babičce". IN je prostě vnášet do interiéru staré retro věci (a to i když jsou vlastně nové a jen jako staré vypadají). Trendy tak jsou kytičkované romantické tapety a látky. Naprosto OUT jsou hranaté tvary. Velmi IN je mít doma alespoň pár háčkovaných či pletených věcí (ať už pléd, nebo polštář, a nebo rovnou celý sedák). Snad všechny velké nábytkářské firmy, včetně např. IKEA, vyrábějí špruslinové retrožidle. A téměř denně na některém blogu narazíte na "kostrovou lampu" (viz. například můj příspěvek před pár dny). Dnešní obrázek jsem tak vybrala právě proto, že se na něm dají vidět všechny výše zmíněné trendy naráz! Jako jednoznačnou výhodu retro trendu vidím to, že řadu věcí můžete pořídit hrozně levně, prostě jenom tak, že prohledáte půdu apod., nebo si sami něco uháčkujete. Sama jsem trendu částečně podlehla (viz. například židle od TONu v mojí kuchyni). Co vy? Jak se vám líbí vlna věcí "po babičce"?

1 komentář:

  1. Tento trend mi je veru srdcu blízky. Sama vlastník pár stariniek, ktoré majú pre mňa hodnotu rovnú dielam Alvara Aalta či Philippa Starcka :) Čo už, starina má dušu, či sa to niekomu páči alebo nie.

    Chic Ada tvoj blog navštevujem veľmi rada, je čítavý a pre človeka, ktorý ako ja rád hlta informácie, veľmi ako to povedať, užitočný :)

    Môžem ti na oplátku ponúknuť voľačo ja? Takú milú blbinku, štafetu, ktorá sa šíri medzi česko/slovenskými blogerkami, a ktorej mottom je: "Vyber z PC v poradí desiatu fotografiu a napíš o nej pár slov."

    Maj sa pekne, zdraví ťa Eva

    OdpovědětVymazat