Silvestrovská/ novoroční výzdoba



Rozhodla jsem se, že do nového roku vám všem popřeji stylově a prakticky, tedy nápadem na super jednoduchou silvestrovskou výzdobu. Zbyly vám doma papíry a dárkové tašky po Vánocích? Není nic jednoduššího, než je nastříhat na kolečka a spojit do řetězů/ girland. Ideální jsou lesklé materiály. Nejenže si vyzdobíte byt, ale bude také recyklovat. Krásný a šťastný nový rok 2012 přeji všem a sama si přeju, abyste zůstali věrni mému blogu :)!

Páteční virtuální dovolená



Sice jsem opět použila titulek "virtuální dovolená", ale pro mě tentokrát bude celkem "reálná". Za chvíli totiž vyrážím strávit Nový rok v mém milovaném Berlíně. A přesně tam se také nachází tento zajímavý hotel Hütten Palast, kde se bydlí v karavanech, ve skříních apod. Sice budeme bydlet u kamarádky, ale k hotelu patří i kavárna a tam určitě zajdu. Foťák beru s sebou a budu reportovat :)

Mezi svátky

Zdroj: You Tube


Snažím se v tyto dny mezi svátky odpočívat, číst, dívat se na filmy...prostě dělat věci, na které normálně nezbývá moc času. Samozřejmě, že si také čtu své oblíbené stránky a hned na několika je zmínka o novém dokumentu EAMES: The Architect & The Painter, který představuje legendární manželé Eamesovi a jejich práci. Tak moc bych ho chtěla vidět, ale zatím se musím spokojit s tímto trailerem!

Vánoce u rodičů

Foto: chic ada

Udělám si malou pauzu v návštěvách, lenošení a pojídání dobrot, abych se s vámi mohla podělit o moje/naše Vánoce. Letos jsme stromeček u rodičů pojali v duchu retro, tj. vyhrabali jsme staré ozdoby z mého dětství. A samozřejmě nesmí chybět betlém, který malovala maminka. Příjemný zbytek svátků a nezapomeňte, že až do 28.12. můžete soutěžit o svícen Stockholm!

Adventní kalendář IKEA: 24.prosince


Nejprve chci vám všem popřát krásné Vánoce! Doufám, že si je patřičně užijete a Ježíšek vám přinese hodně dárků :). Jeden dárek navíc si můžete vysoutěžit ode dneška až do 28.12. tady na blogu v Adventním kalendáři IKEA. Stačí, když jako obvykle odpovíte na následující soutěžní otázku: Jak často nakupujete v Ikea a kolik času tam průměrně strávíte?
Hodně štěstí!
Pozn: výherce vylosuje chic ada ve spolupráci s Ikea. Ikea si vyhrazuje právo na změnu výhry. Proti výsledku soutěže se nelze odvolat.
Soutěž je ukončena. Výherkyní se stává čtenářka "Hepka". Gratulace!

Předvánoční stres



Každý rok si říkám, že se nenechám vykolejit předvánočním šílenstvím, a stejně mě to přepadne. Takže pak do noci balím dárky, uklízím atd. Ale stejně to mám ráda :) Jediné, co bych si dnes ještě přála je trochu sněhu (čehož se v Praze asi nedočkám)! Krásný předvánoční den všem!

Adventní kalendář IKEA: 21.prosince


Nejen Vánoce, ale i Silvestr a Nový rok jsou tu za pár dní. Dnes se proto v předposledním okénku Adventního kalendáře IKEA
představuje sada 2 sklenek na sekt Snöboll, která může být vaše, když odpovíte na tuto otázku: 
Jak prostřete letošní sváteční tabuli (ať už štědrovečerní nebo silvestrovskou)?
Čas máte do pátečního večera. Hodně štěstí!

Pozn: Výherce vylosuje chic ada ve spolupráci s Ikea. Ikea si vyhrazuje právo na změnu výhry. Proti výsledku soutěže se nelze odvolat.
Soutěž je ukončena.Výherkyní se stává Ene! Velká gratulace.

Minidárky na poslední chvíli

Foto: Konfetti


Chybí vám ještě stále nějaké drobné vánoční dárky pro přátele? Co takhle koupit dobrý čaj a k čajovému sáčku připevnit visačku s originálním přáním? Tyto a mnoho dalších motivů si zdarma můžete stáhnout na blogu Konfetti.

Sváteční tapeta na plochu počítače



Sváteční atmosféru můžete mít nejenom u sebe doma, ale třeba i v práci na počítači, když si stáhnete tuto tapetu na pozadí vašeho počítače. Vytvořila ji Eva z blogu Mon Carnet a zdarma si ji můžete stáhnout buď v anglické nebo francouzské verzi. Stahujte zde! Hádejte, jestli už ji mám na svém počítači?

Adventní kalendář IKEA: 17. prosince


Adventní kalendář IKEA pokračuje, a vy tak můžete až do pondělního rána soutěžit o praktický košík na pečivo Snöboll.
Pravidla jsou opět stejná: do políčka pro komentáře odpovězte na následující otázku a uveďte svou emailovou adresu. 
Otázka tentokrát zní:
Jaký nový produkt byste si přáli vidět v sortimentu Ikea? 
Hodně štěstí a krásný víkend!
Pozn: výherce vylosuje chic ada ve spolupráci s Ikea. Ikea si vyhrazuje právo na změnu výhry. Proti výsledku soutěže se nelze odvolat.
Soutěž je ukončena. Šťastnou výherkyní se stává Mirka Konečná. Gratulace!
Na další okénko v adventním kalendáři se můžete těšit ve středu :)

Dnešní inspirace aneb něco pro milovníky pletení

Zdroj: You Tube


Na letošní vánoční svátky jsem si dala za cíl,  že se naučím pořádně plést. Budu hodně času trávit s babičkou, která plete odjakživa. Už se hrozně těším. Mám pocit, že to bude hodně uklidňující. Doufám, že zvládnu alespoň něco malého. Na pletené auto (které je na videu) si rozhodně netroufám :) Více inspirace najdete na Knitta. Krásný pátek všem! 

Adventní kalendář IKEA: 14.prosince



Od dnešního rána až do pátku do 20:00 můžete v Adventním kalendáři IKEA soutěžit o tuto sadu tří svícnů Näsvis. Stačí, když do políčka 
pro komentáře odpovíte na následující dvě soutěžní otázky (plus nezapomeňte uvést svou emailovou adresu): 
1) Kam byste si svícny umístili, kdybyste vyhráli? 
2) Jaká barva je pro vás symbolem Vánoc?
Hodně štěstí všem!
Pozn: Výherce vylosuje chic ada ve spolupráci s Ikea. Ikea si vyhrazuje právo na změnu výhry. Proti výsledku soutěže se nelze odvolat. 
Soutěž je nyní ukončena. Výherkyní se stává čtenářka s emailem "mp.rychtarova@seznam.cz". Velká gratulace!

Inspirace od stylistky Barbary Groen



Už pár dní se nemůžu vynadívat na naprosto úžasné fotky z portfólia holandské stylistky Barbary Groen, které jsem našla díky Decor8. Ta první pracovna je z říše snů (bílá podlaha, dřevěný stůl a šedá stěna prostě nemají konkurenci) a předposlední jídelna jakbysmet. Je to takový pastelový závan!

Víkend ve fotkách

Foto: chic ada


Tak i ke mně konečně dorazila vánoční atmosféra. Celý víkend se totiž nesl ve znamení pečení a dalších příprav. Já vlastně vždycky peču maximálně jeden nebo dva dny. S kamarádkami totiž máme úžasnou tradici společného pečení, kdy se jeden den sejdeme a pečeme, popíjíme přitom svařák a díváme se na vánoční filmy. Každá přinese jedno těsto, ale domů si pak odnášíme hned několik druhů!  

Adventní kalendář IKEA: 10.prosince


Pořádné Vánoce se neobejdou bez adventního kalendáře, a tak i u mě na blogu se ode dneška až do Štědrého dne můžete těšit na 5 překvapení, která pro vás přichystala IKEA. Dnes můžete vyhrát sadu tří plechovek TRIPP z vánoční kolekce IKEA. Soutěžit může úplně každý a všechno, co musíte udělat, je odpovědět na následující otázku: Jaká je vaše nejoblíbenější věc z Ikea?
Odpovídejte do políčka pro komentáře a nezapomeňte uvést svou emailovou adresu. Čas máte do pondělka 12.12. do 9.00. 
Hodně štěstí!
Pozn: Výherce vylosuje chic ada ve spolupráci s Ikea. Ikea si vyhrazuje právo na změnu výhry. Proti výsledku soutěže se nelze odvolat.
Soutěž je ukončena! Velká gratulace Lezarts, která odpověděla 10.12. ve 20:18!
Prosíme o zaslání emailové a poštovní adresy, aby mohla být cena doručena.
 Na další soutěž se můžete těšit ve středu 14.12.

Páteční virtuální dovolená


Pátek je opět tady a já mám pocit, že týden sotva začal. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Tento víkend nás čeká už třetí adventní neděle. A tento víkend vás tady na blogu čeká také předvánoční překvapení. Zatím vám jenom prozradím, že budete moci něco vyhrát. Tak se nezapomeňte zítra mrknout :). Zatím si můžete čekání zkrátit prohlížením zimního resortu Whitepod ve Švýcarských Alpách. Já se do Alp chystám až v novém roce, ale už teď se nemůžu dočkat! 

Pro zlepšení nálady

Zdroj: YouTube

Znáte ty dny, kdy už od rána máte náladu pod psa a vlastně bezdůvodně? Takový den jsem měla dneska až do chvíle, než jsem si pustila tuhle reklamu. Je roztomilá, vtipná a někdy se přesně takhle cítím...dívejte se až do konce! 

Úžasný polský online magazín




Díky 79 Ideas jsem objevila báječný polský online magazín Lawendovy dom. V čerstvém zimním čísle, které najdete zde, se můžete nechat inspirovat krásnými fotkami, spoustou receptů, nápadů na DIY tvoření atd. Mám radost, že něco takového vzniká u našich sousedů. Navíc to čtení v polštině je docela dobrodružné samo o sobě (alespoň pro mě tedy:)).

Inspirace na balení dárků



Dnes mám tip na balení vánočních dárků pro ty z vás, kteří už máte třeba nakoupeno. Což ovšem rozhodně není můj případ :) Krásné nápady pocházejí z blogu Husligheter. Vkusně zabalený dárek potěší dvakrát tolik, takže si na balení určitě dejte záležet. Nemusíte kupovat drahé balící papíry a doplňky, možná stačí, když si pohrajete s tím, co už máte doma. Já například každý rok použiju drobné poklady, které jsem za rok doma nastřádala: zbytky mašlí, různé papíry, figurky a další drobnosti. Co vy, jak moc si dáváte na balení dárků záležet?